top of page

Frequently asked questions

 • Ik wil de sessie annuleren / ik ben de afspraak vergeten
  Ik fotografeer een beperkt aantal sessies per week. Ik heb dus graag dat je mij meteen op de hoogte brengt als je een sessie wil annuleren Dan heeft iemand anders nog de kans om het plekje op te vullen. Bij laattijdige annulatie, kunnen er eventuele kosten aangerekend worden: Wanneer je de sessie een dag op voorhand annuleert, reken ik een meerprijs van €100 aan. Wanneer je de dag zelf afzegt, wordt de meerprijs €175. Indien minder dan 3 weken voor datum wordt geannuleerd of verkort dan zal een schadevergoeding van 20% aangerekend worden voor de uren in verlies.
 • Hoe kan ik een fotoreportage boeken?
  Dit kan op verschillende manieren. Je kan een fotoreportage boeken door mij een belletje te geven of te mailen met meer info over wie je bent, wat je verwachtingen zijn en welke reportage je wil boeken. Je kan ook het contactformulier gedetailleerd invullen en nadien contacteer ik jou om verdere afspraken te maken. Tenslotte betaal je een voorschot om je datum te reserveren.
 • Hoe ver op voorhand moet ik boeken?
  Mijn agenda voor fotoreportages zit vaak maanden voordien vol. Als je zeker wil zijn en je een specifieke datum in gedachten hebt, ben je er best zo snel mogelijk bij. Ben je zeker van je datum en de reportage die je wil boeken? Reserveer dan tijdig! Ik kan je ook op mijn wachtlijst zetten. Als er dan last-minute een plaats vrijkomt, ben jij de eerste die ik contacteer!
 • Wat is de levertermijn?
  De foto's uit een reportage zijn gemiddeld na twee tot drie weken klaar. Bij huwelijksreportages mag je rekenen op een termijn van vijf tot zes weken. Als je de foto's voor een bepaalde gelegenheid nodig hebt, laat dit dan zeker op voorhand weten wanneer je je reportage vastlegt. Als ik hier pas op de dag van de reportage van op de hoogte ben, kan ik geen spoedbehandeling garanderen. Fotoboeken of fotoproducten hebben elk hun eigen levertermijn. Vraag dit zeker na voor je bestelt, zodat je zeker weet of je deadline kan gehaald worden.
 • Waarom krijg ik de foto's niet meteen na de fotoreportage?
  Voor fotografen is het fotograferen zelf maar een deel van het werk. Na de sessie ga ik aan de slag voor jou. Ik selecteer eerst zorgvuldig de moosite beelden en dan ga ik ze 1 voor 1 bewerken zodat elke foto voldoet aan mijn perfectionistische normen. Omdat fotograferen en foto's bewerken een artistiek proces is én omdat het aantal geselecteerde foto's kan variëren, kan het dus soms wat langer duren vooraleer je de foto's ontvangt.
 • Kan ik de niet geselecteerde beelden krijgen? Kan ik de RAW bestanden krijgen?
  De raw bestanden bestaan enkel uit ruwe informatie, en zijn dus nog maar de helft van het resultaat. Een raw bestand is als de verf van een schilder nog voor er iets op doek staat. De foto's in raw formaat zijn onbruikbaar voor niet-fotografen, omdat ze nog moeten bewerkt worden. Zonder bewerking hebben de foto's weinig contrast, fletse kleuren en veel ruis. Als ik die foto's zo aan je zou meegeven, loop ik het risico dat mijn foto's onbewerkt gedeeld worden met anderen, wat voor mij geen goede reclame is want dit is niet de kwaliteit die ik aflever. Daarnaast kunnen deze foto's dan nog bewerkt worden op een manier die niet in lijn ligt met mijn eigen stijl van fotograferen. Omdat ik als fotografe beroep doe op autheursrechten, doet dit natuurlijk ook inbreuk op deze rechten. Als je bang bent dat je de foto's achteraf niet meer kan bijbestellen in een andere bewerking, wil ik die angst alvast wegnemen. Ik houd je bestanden 4 jaar bij in mijn archieven. Je kan dus achteraf nog steeds bij mij terecht!
 • Kan ik mijn foto's zelf laten afdrukken?
  Dat kan zeker! Je krijgt je foto's digitaal in hoge resolutie. Dit betekent dat de foto's kwalitatief zijn en je deze dus perfect kan laten afdukken. Ik wil je wel graag meegeven dat de kwaliteit van de afgedrukte foto's kan verschillen per leverancier. Sommige leveranciers bewerken zelf nog foto's, waardoor de typische toets die ik aan mijn foto's toevoeg en waar ik altijd heel veel tijd aan besteed, verloren gaat.
 • Kan ik achteraf nog foto's bijbestellen?
  Natuurlijk kan dat! Je foto's blijven 4 jaar lang bewaard in mijn archieven. Geef me dus gerust een seintje als je een bijbestelling wil plaatsen.
 • Heb je ook cadeaubons?
  Ja! Bij mij kan je cadeaubons bestellen voor een bedrag naar jouw keuze. Meer info? 👉 Cadeaubon.
 • Ik heb een reportage op buitenlocatie geboekt en het regent. Oei, wat nu?"
  Bij regenweer stel ik de sessie uit. Omdat het weer in ons Belgenland onvoorspelbaar kan zijn, wacht ik graag tot enkele uren voor de reportage. Zolang het droog blijft, kan de sessie doorgaan, de zon hoeft daarom niet te schijnen. Wanneer deze niet kan doorgaan, neem ik telefonisch contact met je op om snel een nieuwe datum te prikken. Je hoeft je geen zorgen te maken; ik volg dit snel op en zorg ervoor dat er snel een nieuwe reportage kan doorgaan. Je zal geen weken moeten wachten!
 • Wat moet ik nu aandoen?
  Voor een fotoreportage moet je vooraal aandoen waar je jezelf goed in voelt. Het enige wat ik vraag is om de outfits toch op elkaar af te stemmen. Waarom? Veel verschillende kleuren, prints,.. da's geen goed idee. Je mag me op voorhand gerust foto's doorsturen van enkele kledingopties, dan geef ik je info over welke outfits het best samengaan voor je foto's.
 • Moet ik een voorschot betalen?
  Bij boeking betaal je een niet te retourneren voorschot. De datum is pas gereserveerd na betaling van het voorschot. Bij annulering van de sessie kan dit voorschot gebruikt worden om opnieuw een fotoshoot in te plannen. Maar het voorschot kan niet worden terugbetaald. Wanneer je een voorschot geeft voor een bepaalde datum, staat die dag voor jou ook vast en wordt onder geen beding aangepast. Wanneer 2 klanten een fotoshoot willen boeken op dezelfde dag, leg ik de datum vast voor de klant die het voorschot eerst betaalt en dus snel een beslissing maakt.
bottom of page